Hosszú haj, nem csak fiataloknak

Megjelenésünk legfontosabb ékszere a hajunk. Vigyázunk rá, ápoljuk, és viseljük. A nők rengeteg időt képesek a hajukra fordítani, kisebb-nagyobb sikerekkel próbálgatják a termékeket, hogy eltüntessék az idő múlásának jeleit. A női hormonok szintjének csökkenése már a 30 éves életkor körül elkezdődik, de a szervezet rossz egészségi állapota, és a vitaminhiány is vezethet a haj elvékonyodásához, hullásához. A középkorú nők többsége vágat rövidebb fazont magának, amikor hajuk már nem annyira dús.

De miért gondolják, hogy csak a rövidebb haj áll jól idősebb korban? Egy jó frizurával éveket tagadhatunk le valós korunkból, divatosak, és közben stílusosak lehetünk! Napjainkban már több módszer létezik arra, hogy újra élvezhessük hosszú hajunkat, nézzük hát, mik is ezek:

1. Növesszük meg!

Nem derékigérő csipkerózsika hajra gondolok, néhány centiméterrel hosszabb hajjal is sokat változhatunk. A varázsszó a keratin. Elsőként mindig azt tanácsolom, hogy kivül-belül tápláljuk minőségi termékekkel hajunkat, és szervezetünket. A haj legfőbb alkotóeleme a keratin, mely kéntartalmú aminosavakból szintetizálódik. Olyan étrend kiegészítőket érdemes szedni minimum 4 hónapon keresztül, amikben van cisztin, metionin, cink, B vitamin, és D vitamin. Amit pedig külsőleg tehetünk hajunkért, azok a keratinos hajápolók, illetve hajújraépítő kezelések. Az általam alkalmazott Awapuhi hajújraépítő kezelés a jelenlegi csúcstechnika, mely a haj hidratáló keratinos kezelése. A keratriplex hatóanyag három típusú keratint tartalmaz, mely mélyen bejut, és helyreállítja a haj szerkezetét. Nagyon szeretem használni az Awapuhi termékeket, mert a kezelés nagyjából 30 percet vesz igénybe, de a hatása azonnal látható. Valakinek már egy kezelés is elegendő, de a legjobb, ha kéthavonta megismételjük, akár festéssel egybekötve.

2. Hajdúsítás – hajhosszabbítás!

A legmodernebb hajdúsító-, és hosszabbító technikákkal észrevétlenül kaphatjuk vissza félhosszú, vagy hosszú frizuránkat, minden kornak megfelelően. A tincses hajhosszabbításnál, egy hőre kötő keratin anyaggal rögzítjük a nagyon apró tincseket, az eredmény garantáltan természetes minden esetben. Ehhez persze megfelelő szakmai tudásra van szükség! Ez a technika már annyira korszerűsített, hogy mindenképp kíméli a hajunkat, anélkül, hogy kihullana, vagy letörne. A haj mindennapos ápolása nem igényel semmi különöset, mindent megtehetünk vele, amit a saját hajunkkal is tennénk, csak a fésüléshez javasolunk normál szőrkefét. Két fontos feltétele van, hogy ne legyen túl rövid a hajunk (10 cm-es fedőhaj szükséges), és nem tanácsoljuk, ha valakinek nagyon erősen hullik a haja.
Ha kedvet kaptál egy új frizurához, gyere el hozzám, és segítek kiválasztani, hogy mi állna neked a legjobban!

2017-06-13T14:44:21+00:00